Weerribben zuivel

“Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan”. In dat landschap grazen de koeien van boer Klaas de Lange uit Overijssel. De rijkbegroeide weide geeft Weerribben zuivel zijn smaak.

Verder boert De Lange koevriendelijk (de koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden) én vogelvriendelijk: ook grutto’s, kieviten en tureluurs worden blij van deze wei.

Hartog’s Volkoren

Niets dan de hele, Hollandse tarwekiem komt er tussen de maalstenen van bakker Hartog. Dat was honderd jaar geleden al zo, en zo werkt Hartog’s Volkoren vandaag nog.

En dat wordt gewaardeerd: elke dag staat de rij bij de bakkerij tot ver om de hoek. Met Crisp kun je gewoon ongegeneerd voordringen.

Al Dente, de Pastafabriek

Veel Italiaanser dan dit wordt het niet. De tagliatelle, ravioli en conchiglie (maar ook melanzane parmigiana, lasagne en gnocchi) worden elke dag met de hand gemaakt in de Pastafabriek. Met zacht meel dat ze zelf uit Italië importeren. Volgens de recepten van vader Gerardo Cannavacciulo.

Da’s dus eigenlijk geen fabriek, maar een bloeiende familiekeuken.

Viskwekerij Neeltje Jans

Ook al zo’n gouwe ouwe. Bij Neeltje Jans weten ze al meer dan honderd jaar alles van mosselen.

Pioniers in het kweken van hangmosselen, die bij vlakbij Vrouwenpolder aan lange touwen groeien in het voedselrijke Zeeuwse water. Dat geeft veel smaak en geen zand. Precies zoals wij onze mosselen het liefst zien.

BonenCrisp appVis

Zin in Crisp?

Snel naar de app

Stuur mij een link

Je eerste €15 is gratis!

Bieten