Uit liefde voor lekker eten

Het is onze missie om eten van betere kwaliteit mogelijk te maken voor een groot publiek. Daarom richten we ons volledig op supervers, lekker eten van het moment. Dat kan alleen als we direct inkopen en een goede band hebben met de makers en kwekers van ons eten. Wij werken samen met mensen van dichtbij, die onze liefde voor alles wat goed smaakt delen. Dit zijn er een paar.

Hartog’s Volkoren

Niets dan de hele, Hollandse tarwekiem komt er tussen de maalstenen van bakker Hartog. Dat was honderd jaar geleden al zo, en zo werkt Hartog’s Volkoren vandaag nog.

En dat wordt gewaardeerd: elke dag staat de rij bij de bakkerij tot ver om de hoek. Met Crisp kun je gewoon ongegeneerd voordringen.

Weerribben zuivel

“Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan”. In dat landschap grazen de koeien van boer Klaas de Lange uit Overijssel. De rijkbegroeide weide geeft Weerribben zuivel zijn smaak.

Verder boert De Lange koevriendelijk (de koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden) én vogelvriendelijk: ook grutto’s, kieviten en tureluurs worden blij van deze wei.

Al Dente, de Pastafabriek

Veel Italiaanser dan dit wordt het niet. De tagliatelle, ravioli en conchiglie (maar ook melanzane parmigiana, lasagne en gnocchi) worden elke dag met de hand gemaakt in de Pastafabriek. Met zacht meel dat ze zelf uit Italië importeren. Volgens de recepten van vader Gerardo Cannavacciulo.

Da’s dus eigenlijk geen fabriek, maar een bloeiende familiekeuken.

Viskwekerij Neeltje Jans

Ook al zo’n gouwe ouwe. Bij Neeltje Jans weten ze al meer dan honderd jaar alles van mosselen.

Pioniers in het kweken van hangmosselen, die bij vlakbij Vrouwenpolder aan lange touwen groeien in het voedselrijke Zeeuwse water. Dat geeft veel smaak en geen zand. Precies zoals wij onze mosselen het liefst zien.

bonen mobile telefoon vis

Haal alles in huis met de app

go to google play store go to apple play store
biet