Over Crisp

Crisp is de supermarkt-app voor knettervers en betaalbaar eten. De service bezorgt landelijk 7 dagen per week boodschappen, en vóór 22.00 uur besteld is de volgende dag in huis. Het assortiment bestaat uit producten afkomstig van meer dan 650 boeren, kwekers en makers. Crisp is gelanceerd in november 2018 door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. Het is de missie van Crisp om eten met betere kwaliteit bereikbaar te maken voor meer mensen.

Crisp en awards

Weinig nieuwe spelers wonnen in de eerste jaren van hun bestaan zo veel prijzen als Crisp. Zo ontvingen we in 2020 een SpinAward voor beste nieuwe idee en het ontwerp van de app. We werden ook bekroond tot New Retail Champion door branche-organisatie Vedis. En begin 2021 werden we genomineerd tot Coolest Dutch Brand van het jaar. We werken hard om beter eten voor meer mensen bereikbaar te maken, en zijn dus enorm trots op de waardering die we krijgen van organisaties met kennis van zaken.

Pers­berichten

4 mei 2021
Crisp maakt van Moederdag ‘Moedermag’
In de aanloop naar Moederdag komt supermarkt-app Crisp met de allerlekkerste beloning na de bevalling: het Moedermag verwenpakket. Een pakket voor kersverse moeders om van te genieten, met alle lekkere hapjes die ze negen maanden lang netjes hebben afgeslagen. Zo maakt Crisp met dit bijzonder kraam-verwenpakket van Moederdag in één klap Moedermag.
Download
2 maart 2021
Online supermarkt Crisp haalt 30 miljoen euro op
Online supermarkt Crisp heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald. Het langetermijnperspectief van het recent benoemde ‘cool brand’ heeft ook op internationale tech-investeerders grote aantrekkingskracht. Een sprekende nieuwe naam binnen de groeiende groep aandeelhouders is Target Global. Bao-Y Van Cong, Investment Director bij Target Global zegt: “Crisp bouwt een technologisch platform van wereldniveau, dat van waarde is voor grote groepen consumenten. We zijn onder de indruk van het merk én het team.”
Download
24 november 2020
Online supermarkt Crisp ziet omzet zeven keer groeien en opent nieuw distributiecentrum
Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten, laat opnieuw mooie cijfers zien: in de afgelopen twaalf maanden werd de omzet meer dan verzevenvoudigd. Met name voor drukke gezinnen blijkt Crisp in toenemende mate het vaste adres voor verse weekboodschappen. Om ruimte te bieden aan verdere groei, verhuist de onderneming deze week naar een nieuw distributiecentrum in Amsterdam.
Download
14 november 2020
Crisp en Alain Caron brengen kerst thuis aan tafel
Vandaag lanceert Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten, een feestelijk kerstmenu in samenwerking met chef Alain Caron. Het ‘Menu de Noël’ is een ode aan de Franse komaf van chef Caron én de verse seizoensingrediënten van Crisp.
Download
22 augustus 2020
Crisp lanceert snelle kindvriendelijke recepten van Samuel Levie
Vandaag lanceert supermarkt-app Crisp snelle, kindvriendelijke recepten met bord-leeg-garantie. De recepten in de app zijn speciaal voor Crisp ontwikkeld door Samuel Levie, de verse ingrediënten kunnen met één druk op de knop worden besteld. Samuel Levie is chef-kok, vader, één van de mannen achter Brandt&Levie en bekend van het kookboek ‘Eten met Nijntje’.
Download
28 november 2019
Crisp uitgeroepen tot New Retail Champion 2019
Crisp is tijdens het jaarlijkse Vedis-event verkozen tot New Retail Champion 2019. Daarmee mag de supermarkt-app voor knettervers eten zich een jaar lang ‘het meest innoverende en relevante’ retailconcept noemen.
Download
19 november 2019
Crisp en chef Michiel van der Eerde samen de keuken in voor kerst
Vandaag lanceert Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten, een culinair kerstmenu in samenwerking met Chef Michiel van der Eerde. In het menu komen de beste, verse ingrediënten van Crisp samen met de kennis en kunde van een topchef. Zo kunnen klanten deze kerst zelf de sterren van de hemel koken.
Download
18 juni 2019
Vijf keer zoveel gebruikers voor online supermarkt Crisp
Zitten Nederlanders echt te wachten op betere verse boodschappen van kleine producenten? Het korte antwoord: ja. In het eerste half jaar van haar bestaan zien de oprichters van Crisp in alle opzichten de bevestiging. Het aantal kleinschalige makers en kwekers dat graag via Crisp levert, is sinds de live-gang verdubbeld naar 360. En het aantal actieve gebruikers van de supermarkt-app is sinds afgelopen kerst zelfs vervijfvoudigd.
Download
June 18, 2019
Crisp, the Dutch app-only supermarket, raises oversubscribed €5.0mn series a round
Are the Dutch truly interested in better high quality fresh groceries from small-scale suppliers? The short answer is yes. Crisp’s founders have seen this answer confirmed in all respects since launch in 2018. The number of small-scale suppliers and growers that are excited to supply Crisp has doubled to 360 since Crisp went live. Furthermore, the number of active users of the supermarket-app has increased fivefold since the peak of last Christmas.
Download
14 november 2018
Crisp maakt een feestje van vers kopen
Vandaag lanceert een team van enthousiaste food- en techliefhebbers het resultaat van een half jaar keihard werken en heel veel proeven: Crisp, de Nederlandse online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De supersnelle app maakt de lekkerste en beste verse producten van meer dan tweehonderd leveranciers bereikbaar voor iedereen die van goed eten houdt. Crisp bezorgt in heel Nederland, en wie voor 22.00 uur bestelt heeft z’n met zorg gekozen producten de volgende dag in de keuken.
Download
14 november 2018
Nieuwe Nederlandse online supermarkt Crisp scoort grootste startkapitaal van afgelopen drie jaar
Vandaag lanceert Crisp, de Nederlandse online supermarkt voor kwaliteitsproducten, haar service. Producten waar je nu stad en land voor afloopt om ze bij verschillende specialisten te kopen, zijn bij Crisp op één plek te vinden. Het bestellen gaat via een supersnelle app en de producten worden door heel Nederland de volgende dag thuisbezorgd.
Download
14 november 2018
Crisp, the new Dutch app-only supermarket, raises largest seed funding round in Benelux in last three years
Crisp, the Dutch online supermarket for quality products, launches today. The service brings together an offering that can only be found at farmers markets and different specialty stores. Ordering takes place with a fast app, and delivery is next day throughout The Netherlands.
Download
Alle persberichten

Perskit

Hier vind je beeldmateriaal van de founders van Crisp, screenshots uit de app, sfeerfotografie en ons logo.
Download perskits
Foto's van de founders
Foto's van de founders
Download
Screenshots uit de app
Screenshots uit de app
Download
Sfeerfotografie
Sfeerfotografie
Download

Recente artikelen over Crisp

‘‘Altijd knettervers eten, van de beste makers en telers, dus je tovert zo iets verrukkelijks op tafel’’
‘‘Klanten die bij ons boodschappen doen, doen dat elders niet meer’’
‘‘Alle heerlijkheden die je via de app bestelt, heb je de volgende dag in huis’’
‘‘Massaproductie en monoculturen zijn niet de toekomst’’
‘‘Via Crisp bestel je alleen boodschappen van de beste kwaliteit en altijd knettervers”
‘‘Crisp supermarkt-app is een van de 25 veelbelovendste startups’’
‘‘De Crisp-App die verse producten levert van 200 aanbieders’’
‘‘Supermarkt in je hand, topkwaliteit voor normale prijs’’
‘‘Van producent naar consument, wij lopen er warm voor!’’

Eerder verschenen

Meer publicaties
BonenCrisp appVis

Zin in Crisp?

Snel naar de app

Stuur mij een link

Je eerste €15 is gratis!

Bieten